När EM i hästhoppning ska avgöras i Göteborg i slutet på augusti stärker Irlands upp sitt lag med en svenskfödd häst. Det är Miebello (SWB) som blivit uttagen till det irländska laget med Mark Mcauely på ryggen.

När Charlotte Mordasini, ägare till Miebello, skadade sig i en olycka tidigare i år fick hennes sambo Mark Mcauley ta över Miebello. Det nya ekipaget trivdes bra ihop och nu har de blivit uttagna till att representera EM tillsammans.
– Miebello hoppade otroligt bra för Mark och de gjorde en felfri rund och en runda med fyra fel på FEI Nations Cup i Falsterbo, säger Charlotte Mordasini om sin häst och sambo.
Charlotte har haft Miebello i strax över ett år. Innan dess tävlade valacken med uppfödaren Johan Lundh upp till svår klass och ekipaget var bland annat sexa i Breeders Trophy när Miebello e. Quite Easy u. Bellamie – Cardento var sex år gammal.
– Miebello har en stark vilja och så fort han kommer in på banan så är han väldigt fokuserad, han vill över alla hinder felfritt, berättar Charlotte.

Även Miebellos exteriör är en fördel för valacken, menar Charlotte Mordasini.
– Han är lätt i kroppen och väger bara 500 kilo samtidigt som han är väldigt ”studsig” snabb och har riktigt bra hoppförmåga, säger Charlotte.

Just nu har Charlotte inga fler SWB-hästar i stallet men hon har sett många på flera tävlingsplatser.
– Jag gillar verkligen de svenska varmbloden och har varit och tittat på några i Sverige. Jag ska verkligen försöka åka och titta på Breeders Trophy i år, säger Charlotte Mordasini.

Under vecka 40 samlas närmare 500 SWB-hästar i ålder 3-7 år på Flyinge för att tävla hoppning, dressyr och fälttävlan. Flera av hästarna är till salu.

Anna Nyström

Miebello (SWB) med sin tidigare ryttare Johan Lundh.