SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy – dressyr

Talang möter talang!
SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy i dressyr avgörs den 29september – 3 oktober på Flyinge.

SWB Elitauktion – Online!
Under evenemanget hålls SWBs Elitauktion Online med dressyrföl.

Generell information

Kontakt
SWB VD Helén Uddefors 0707-937832 helen.uddefors@swb.org
Senior Advisor Tomas Torgersen 0761-968323 tomas.torgersen@ellberga.com
SWB Kontor 046-64650 info@swb.org

 

Vanliga frågor & svar
Dagsprogram, boende och annat matnyttigt

Klicka HÄR

Uppstallning & boende på tävlingsplatsen

Uppstallning kommer att finnas i mobila boxar på Flyinge. För att följa de rekommendationer som råder vid tillfället kan tillgången komma att begränsas. Detsamma gäller möjlighet för boende och el på tävlingsplatsen. I vilken omfattning det finns kommer att anges i propositionen.

Lista över alternativa uppstallningsmöjligheter

Boxplats bredvid tävling (Facebook)

Karta över området

 

 

Klassinformation & regler

Kvalregler
Deltagarbevis

Information om deltagarbevis och hur du löser det hittar du HÄR.

Proposition & anmälan

Anmälan sker via TDB för samtliga klasser. Länk till anmälan.

Rikssto

SWB har i över 40 år arrangerat utställning för de bästa treåriga stona där de anrika vandringspokalerna, Kungakannan för bästa gångartssto och Hornsundspokalen för bästa hoppsto delas ut. Rikssto arrangeras på Flyinge i september (dressyr) och oktober (hoppning) samband med SWB Equestrian Weeks.

Kvalregler 2021 
Stoet ska vara grundregistrerad i SWB, med gröna eller gula papper.
Diplom på unghästtest för 3-åriga hästar med lägst 80%, samt betyg i hoppning eller gångarter enligt nedan. Inget delbetyg under 7.

För dressyr gäller: Gångarter: lägst 8 i genomsnitt av de tre betygen; skritt, trav och galopp.

Genomförande
Rikssto ingår i Breeders Trophys 3-årschampionat som en klass i klassen. Hoppningen respektive gångarterna genomförs och poängbedöms enligt Breeders Trophys regler. Dvs. löshoppning för hopphästarna och visning av gångarter under ryttare för gångartshästarna. De kvalade stona startar samlat först i sin klass.

Riksstona bedöms av två championatdomare kompletterade med en exteriördomare från SWB. Championatdomarna är hoppdomare respektive gångartdomare som representerar både SvRf och SWB.

Direkt när Riksstona genomfört grundomgången i löshoppning respektive gångarter tas de 3-6 poängmässigt bästa stona in på finalring och visas tillsammans vid hand.

I finalringen bedöms varje stos exteriöra helhetsintryck samt harmoni, utvecklingsbarhet och framtid. Exteriörbedömningen tillsammans med poängen från grundomgången avgör hur de tre domarna rangerar och vem som vinner Rikssto. Placeringen kan bli en annan än i championatet.

Vinnarna får förutom äran, muntligt omdöme, fina hederspriser från SWB och en inteckning i vandringspokalerna, Kungakannan och Hornsundspokalen även ett stipendium på 5000 kr från Agria Djurförsäkringar.

Anmälan
Stona anmäls till Breeders Trophys 3-årschampionat men till klass för Rikssto i TDB. SWB subventionerar Rikssto-deltagarnas anmälningsavgift med 500 kr.

För fullständig information, klicka HÄR.

SWB Stallion Trophy

Under SWB Equestrian Weeks avgörs SWB Stallion Trophy, är en klass där hingstar godkända i SWB kan delta. Såväl svenskfödda som utlandsfödda hingstar godkända i SWB är välkomna att delta. SWB Stallion Trophy kommer att gå som klass i klassen för alla årgångar, både i hoppning och dressyr.

Syftet med SWB Stallion Trophy är att ge unga, lovande SWB godkända hingstar chansen att visa upp sig för stoägare under två mycket välbesökt tävlingsveckor i samband med  på Flyinge och på så sätt bidra till ett ökat intresse för SWB avel. För den vinnande hingsten väntar förutom äran en specialdesignad SWB-vas, segertäcke, gehäng, rosett och förhoppningsvis även några extra ston till nästa säsong. Till den vinnande hingsten i 6-årsklassen i hoppning ligger även en finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium 2020 i potten.

För mer information och kvalregler, klicka HÄR.

Premieunderlag

Springbank II VH (SWB) vinner 4-årsfinalen 2018.

Foto: Roland Thunholm