SWB Prospects

Initiativet, som var ett pilotprojekt 2021, föll väl ut och en uppföljning av klasserna planeras till 2022. Tanken är att 5- och 6-åriga SWB-hästar som ännu inte är riktigt redo för Breeders Trophy ska få möjlighet att träna på en arena av internationell karaktär utan att gå in med samma press som de mer färdiga hästarna. Till 2022 utökas SWB Prospects med en klass för 4-åriga hopphästar, något som varit ett önskemål från ryttare och uppfödare.

– SWB Prospects har vi lite internt kallat för plantskolan, säger SWBs Senior Advisor Tomas Torgersen, och det är faktiskt precis vad det är. Vi har upplevt en efterfrågan från ryttare att kunna ta med sina unga hästar, som av en eller annan anledning inte haft möjlighet att kvala, men som fortfarande skulle behöva den här typen av tävling på erfarenhetskontot. Det sådde ett frö hos oss och ur det har vi skapat SWB Prospects, fortsätter han.

SWB Prospects rids i två omgångar på en nivå lägre än för motsvarande ålder när det gäller Breeders Trophy-klasserna i både hoppning och dressyr och i stället för att utse en segrare premieras goda prestationer generellt.

 

Regler

Regler kan du läsa HÄR

Anmäla till SWB Prospects

Anmälan görs på TDB under tävlingen SWB Equestrian Weeks.

Boende, uppstallning elplatser och annat matnyttigt för dig som är deltagare

Klicka HÄR!