SWB Stallion Trophy

Under SWB Equestrian Weeks avgörs SWB Stallion Trophy, är en klass där hingstar godkända i SWB kan delta. Såväl svenskfödda som utlandsfödda hingstar godkända i SWB är välkomna att delta. SWB Stallion Trophy kommer att gå som klass i klassen för alla årgångar, både i hoppning och dressyr.

Syftet med SWB Stallion Trophy är att ge unga, lovande SWB godkända hingstar chansen att visa upp sig för stoägare under två mycket välbesökt tävlingsveckor i samband med  på Flyinge och på så sätt bidra till ett ökat intresse för SWB avel. För den vinnande hingsten väntar förutom äran en specialdesignad SWB-vas, segertäcke, gehäng, rosett och förhoppningsvis även några extra ston till nästa säsong. Till den vinnande hingsten i 6-årsklassen i hoppning ligger även en finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium 2022 i potten.

 

Generell information

Vinnare 2020

Dressyr 5-åringar
Dantes Specter 1391 – Carl Hedin
e. Dante Weltino u. La Donna S – Donnerhall, uppfödare: Bernhard Schrapper, ägare: Jessica Wall

Dressyr 6-åringar
Springbank II (SWB) – Betina Jaeger Jensen
e. Skovens Rafael u. De la Reinne VH (31) (SWB) – De Niro, uppfödare: Västra Hoby Stuteri AB, ägare: Västra Hoby Stuteri AB & Hennix Horses AB

Dressyr 7-åringar
Shizeido GJ (SWB) – Madelene Engelke
e. Sezuan u. Zalsa (F.2) (SWB) – Danzas, uppfödare: Gustaf Johansson, ägare: Madelene Engelke

Hoppning – 5-åringar
Ramsbergs Vincent L (SWB) 1397 – Isa Hjortsäter
e. Diabeu van de Heffinck u. Capisce (20) – Favorit Ask, uppfödare: Ramsbergs Gård och Anna-Greta & Per-Inge Högberg, ägare: Leif Medin

Hoppning – 6-åringar
Kannando Hästak DWB 1384 – André Brandt
e. Kannan u. Cambodia – Carmargue, uppfödare: Henrik Hansen & HH Horses, ägare Hästak AB

Hoppning – 7-åringar
Casanova Hästak 1359 – André Brandt
e. Cosmeo u. Diana – Diamant de Semilly, uppfödare: Carsten Carstensen ägare: Hästak AB

 

Regler och information

– Startberättigade i SWB Stallion Trophy är hingstar godkända för avel i SWB på Premierad och Accepterad nivå, både svensk- och utlandsstationerade. Hingstarna ska vara berättigade till betäckningslicens, vilket innebär att hingstens ägare/företrädare skickat in erforderliga handlingar för betäckningslicens. Betäckningslicens behöver dock ej vara löst för innevarande år.

– Hingstar som genomfört SWBs bruksprov och uppnått godkännandenivå Premierad innevarande år är direktkvalade i valfri gren i sin årgång. Övriga hingstar ska uppnå kvalkrav för respektive gren och årgång.

– Utlandsfödda 4-åriga hingstar som uppnått Accepterad nivå äger rätt att delta i regionala semifinaler i dressyr och hoppning. Mer info om kval HÄR.

– SWB Stallion Trophy går som en klass i klassen i respektive årgång och gren, en vinnare koras per årgång och gren. Kriterier för att vinnare av SWB Stallion Trophy ska koras för de 4- till 7-åriga hingstarna är att hingstens resultat ska motsvara en tiondeplacering eller bättre i finalomgången.

– Prisutdelning i SWB Stallion Trophy hålls i samband med prisutdelning i Breeders Trophy samt 3- och 7-årschampionat.

– Vinnande hingst i 6-årsklassen hoppning kvalar till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping. Finalen avgörs under Göteborg Horse Show 2022. Regler är samma som för övriga hästar, se under respektive årgång och gren.

– Breeders Trophy-anslutna godkända hingstar ingår i både Breeders Trophy och SWB Stallion Trophy.

– Hingsten ska ha löst deltagarbevis. Mer info om deltagarbevis HÄR.

– Anmälan till SWB Stallion Trophy sker via propositionen till Breeders Trophy. Anmäl till aktuell årgång och gren.

 

Kannando Hästak och André Brandt vann SWB Stallion Trophy för 6-åringar, här tillsammans med ägaparet Christina och Anders Kjellson från Hästak. 
Foto: Elisabet Ernblad