SWB Stallion Trophy

Under SWB Equestrian Weeks avgörs SWB Stallion Trophy, en klass där hingstar godkända i SWB kan delta. Såväl svenskfödda som utlandsfödda hingstar godkända i SWB är välkomna att delta. SWB Stallion Trophy kommer att gå som klass i klassen för alla årgångar, både i hoppning, dressyr och fälttävlan.

Syftet med SWB Stallion Trophy är att ge unga, lovande SWB godkända hingstar chansen att visa upp sig för stoägare under tävlingsveckorna på Strömsholm och Flyinge och på så sätt bidra till ett ökat intresse för SWB-avel. För den vinnande hingsten väntar förutom äran en specialdesignad SWB-vas, segertäcke, gehäng, rosett och förhoppningsvis även några extra ston till nästa säsong. Till den vinnande hingsten i 6-årsklassen i hoppning ligger även en finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium 2022 i potten.

 

Generell information

Vinnare 2020

Dressyr 5-åringar
Dantes Specter 1391 – Carl Hedin
e. Dante Weltino u. La Donna S – Donnerhall, uppfödare: Bernhard Schrapper, ägare: Jessica Wall

Dressyr 6-åringar
Springbank II (SWB) – Betina Jaeger Jensen
e. Skovens Rafael u. De la Reinne VH (31) (SWB) – De Niro, uppfödare: Västra Hoby Stuteri AB, ägare: Västra Hoby Stuteri AB & Hennix Horses AB

Dressyr 7-åringar
Shizeido GJ (SWB) – Madelene Engelke
e. Sezuan u. Zalsa (F.2) (SWB) – Danzas, uppfödare: Gustaf Johansson, ägare: Madelene Engelke

Hoppning – 5-åringar
Ramsbergs Vincent L (SWB) 1397 – Isa Hjortsäter
e. Diabeu van de Heffinck u. Capisce (20) – Favorit Ask, uppfödare: Ramsbergs Gård och Anna-Greta & Per-Inge Högberg, ägare: Leif Medin

Hoppning – 6-åringar
Kannando Hästak DWB 1384 – André Brandt
e. Kannan u. Cambodia – Carmargue, uppfödare: Henrik Hansen & HH Horses, ägare Hästak AB

Hoppning – 7-åringar
Casanova Hästak 1359 – André Brandt
e. Cosmeo u. Diana – Diamant de Semilly, uppfödare: Carsten Carstensen ägare: Hästak AB

 

Regler och information

– Startberättigade i SWB Stallion Trophy är hingstar godkända för avel i SWB på Premierad och Accepterad nivå, både svensk- och utlandsstationerade. Hingstarna ska vara berättigade till betäckningslicens, vilket innebär att hingstens ägare/företrädare skickat in erforderliga handlingar för betäckningslicens. Betäckningslicens behöver dock ej vara löst för innevarande år.

– Hingstar som genomfört SWBs bruksprov och uppnått godkännandenivå Premierad innevarande år är direktkvalade i valfri gren i sin årgång. Övriga hingstar ska uppnå kvalkrav för respektive gren och årgång.

– Utlandsfödda 4-åriga hingstar som uppnått Accepterad nivå äger rätt att delta i regionala semifinaler i dressyr och hoppning. Mer info om kval HÄR.

– SWB Stallion Trophy går som en klass i klassen i respektive årgång och gren, en vinnare koras per årgång och gren. Kriterier för att vinnare av SWB Stallion Trophy ska koras för de 4- till 7-åriga hingstarna är att hingstens resultat ska motsvara en tiondeplacering eller bättre i finalomgången (gäller dressyr och hoppning) eller uppnå ett resultat som motsvarar placering i klassen (gäller fälttävlan).

– Prisutdelning i SWB Stallion Trophy hålls i samband med prisutdelning i Breeders Trophy samt 3- och 7-årschampionat.

– Vinnande hingst i 6-årsklassen hoppning kvalar till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping. Finalen avgörs under Göteborg Horse Show 2022. Regler är samma som för övriga hästar, se under respektive årgång och gren.

– Breeders Trophy-anslutna godkända hingstar ingår i både Breeders Trophy och SWB Stallion Trophy.

– Hingsten ska ha löst deltagarbevis. Mer info om deltagarbevis HÄR.

– Anmälan till SWB Stallion Trophy sker via propositionen till Breeders Trophy. Anmäl till aktuell årgång och gren.

 

Kannando Hästak och André Brandt vann SWB Stallion Trophy för 6-åringar, här tillsammans med ägaparet Christina och Anders Kjellson från Hästak. 
Foto: Elisabet Ernblad