SWB Stallion Trophy

Under SWB Equestrian Weeks avgörs SWB Stallion Trophy, är en klass där hingstar godkända i SWB kan delta. Såväl svenskfödda som utlandsfödda hingstar godkända i SWB är välkomna att delta. SWB Stallion Trophy kommer att gå som klass i klassen för alla årgångar, både i hoppning och dressyr.

Syftet med SWB Stallion Trophy är att ge unga, lovande SWB godkända hingstar chansen att visa upp sig för stoägare under två mycket välbesökt tävlingsveckor i samband med  på Flyinge och på så sätt bidra till ett ökat intresse för SWB avel. För den vinnande hingsten väntar förutom äran en specialdesignad SWB-vas, segertäcke, gehäng, rosett och förhoppningsvis även några extra ston till nästa säsong. Till den vinnande hingsten i 6-årsklassen i hoppning ligger även en finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium 2020 i potten.

 

Generell information

Kvalregler och information

– Startberättigade i SWB Stallion Trophy är hingstar godkända för avel i SWB.
Hingstarna ska vara berättigade till ordinarie hingstlicens. Vilket innebär att hingstens ägare/företrädare skickat in erforderliga handlingar för ordinarie licens.  Betäckningslicens behöver ej vara löst för innevarande år.

– Tävlingen genomförs under SWB Equestrian Weeks. SWB Stallion Trophy går som en klass i klassen i respektive årgång och gren, en vinnare koras per årgång och gren. Kriterier för att vinnare av, samt andra- och tredjeplacerad i, SWB Stallion Trophy ska koras för de 4- till 7-åriga hingstarna är att hingstens resultat ska motsvara en tiondeplacering eller bättre i finalomgången.

– Prisutdelning i SWB Stallion Trophy hålls i samband med prisutdelning i Breeders Trophy samt 3- och 7-årschampionat.

– Vinnande hingst i 6-årsklassen hoppning kvalar till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping. Finalen avgörs under Göteborg Horse Show 2020.
Kval- och finalregler är samma som för övriga hästar, se under respektive årgång och gren.

– Förtydligande: Breeders Trophy-anslutna godkända hingstar ingår i både Breeders Trophy och SWB Stallion Trophy.

– Anmälan till SWB Stallion Trophy sker via propositionen till Breeders Trophy. Anmäl till aktuell årgång och gren.

Preliminärt dagsprogram

Baloé Hp (SWB) 1342 och Arnold Assarsson vinnare av SWB Stallion Trophy för 4-åriga hopphästar 2018. Foto. Roland Thunholm