SWB Stallion Trophy

Under SWB Equestrian Weeks avgörs SWB Stallion Trophy, är en klass där hingstar godkända i SWB kan delta. Såväl svenskfödda som utlandsfödda hingstar godkända i SWB är välkomna att delta. SWB Stallion Trophy kommer att gå som klass i klassen för alla årgångar, både i hoppning och dressyr.

Syftet med SWB Stallion Trophy är att ge unga, lovande SWB godkända hingstar chansen att visa upp sig för stoägare under två mycket välbesökt tävlingsveckor i samband med  på Flyinge och på så sätt bidra till ett ökat intresse för SWB avel. För den vinnande hingsten väntar förutom äran en specialdesignad SWB-vas, segertäcke, gehäng, rosett och förhoppningsvis även några extra ston till nästa säsong. Till den vinnande hingsten i 6-årsklassen i hoppning ligger även en finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium 2021 i potten.

 

Generell information

Regler och information

– Startberättigade i SWB Stallion Trophy är hingstar godkända för avel i SWB.
Hingstarna ska vara berättigade till ordinarie hingstlicens. Vilket innebär att hingstens ägare/företrädare skickat in erforderliga handlingar för ordinarie licens.  Betäckningslicens behöver ej vara löst för innevarande år.

– Tävlingen genomförs under SWB Equestrian Weeks. SWB Stallion Trophy går som en klass i klassen i respektive årgång och gren, en vinnare koras per årgång och gren. Kriterier för att vinnare av, samt andra- och tredjeplacerad i, SWB Stallion Trophy ska koras för de 4- till 7-åriga hingstarna är att hingstens resultat ska motsvara en tiondeplacering eller bättre i finalomgången.

– Prisutdelning i SWB Stallion Trophy hålls i samband med prisutdelning i Breeders Trophy samt 3- och 7-årschampionat.

– Vinnande hingst i 6-årsklassen hoppning kvalar till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping. Finalen avgörs under Göteborg Horse Show 2021.
Regler är samma som för övriga hästar, se under respektive årgång och gren.

– Förtydligande: Breeders Trophy-anslutna godkända hingstar ingår i både Breeders Trophy och SWB Stallion Trophy.

– Anmälan till SWB Stallion Trophy sker via propositionen till Breeders Trophy. Anmäl till aktuell årgång och gren.

Baloé Hp (SWB) 1342 och Arnold Assarsson vinnare av SWB Stallion Trophy för 4-åriga hopphästar 2018. Foto. Roland Thunholm