Breeders Trophy – hoppning

Talang möter talang!
Breeders Trophy i hoppning avgörs den 30 september – 4 oktober på Flyinge. 

SWB Elitauktion – Online!
Under evenmanget hålls SWBs Elitauktion Online med hoppföl.

Generell information

Kontakt
SWB VD Helén Uddefors 0707-937832 helen.uddefors@swb.org
Senior Advisor Tomas Torgersen 0761-968323 tomas.torgersen@ellberga.com
Tävlingsledare Cecilia Rätz 046-649 31 cecilia.ratz@rsflyinge.se
SWB Kontor   046-64650 info@swb.org

Vanliga frågor och svar – se HÄR!

Boende och annat matnyttigt för dig som är deltagare

Klicka HÄR

Uppstallning & boende på tävlingsplatsen

Uppstallning kommer att finnas i mobila boxar på Flyinge. För att följa de rekommendationer som råder vid tillfället kan tillgången komma att begränsas. Detsamma gäller möjlighet för boende och el på tävlingsplatsen. I vilken omfattning det finns kommer att anges i propositionen.

Lista över alternativa uppstallningsmöjligheter

Boxplats bredvid tävling (Facebook)

Karta över området

 

 

Breeders Trophy – Hoppning 

Startlistor & resultat
Bokning visning av bana (endast 4-åriga hästar)
Kval till Swedish Warmblood Trophy på GHS

HOPPNING

Inbjudna till Swedish Warmblood Trophy, Gothenburg Horse Show 2021.

5-åriga hästar 2021:
De 12 bästa hästarna från 4-årsfinalen och den bästa 4-årshingsten i SWB Stallion Trophy 2020 (under förutsättning att hingstens resultat motsvarar en tiondeplacering eller bättre i finalomgången). Reservplatser till och med 20:e placerad i finalomgång 1.

6-åriga hästar 2021:
De 12 bästa i hästarna 5-årsfinalen i Breeders Trophy-finalerna och den bästa 5-årshingsten i SWB Stallion Trophy 2020 (under förutsättning att hingstens resultat motsvarar en tiondeplacering eller bättre i finalomgången). Reservplatser till och med 20:e placerad i finalomgång 2.

Onsdag 31 mars 2021. SWT 5-åriga hästar (4 år 2020)
De 12 bästa hästarna från 4-årsfinalen omgång 2 och den bästa 4-årshingsten i SWB Stallion Trophy 2020 (under förutsättning att hingstens resultat motsvarar en tiondeplacering eller bättre i finalomgång 2). Reservplatser till och med 20:e placerad i finalomgång 1.

1,00 – 1,10 m. Ekipagen hoppar samma höjd som i finalen för 4-åriga hästar i Breeders Trophy 2020. Alla ekipage hoppar en bana och får ett kort omdöme och beskrivning från ett domarteam. Hästens bedöms i dess ridbarhet, teknik och förmåga, vilket bedöms med två betyg från 0 – 10,0, där tiondelar används.

De 3 bästa ekipagen får komma in på banan igen och hoppa ytterligare några språng. Därefter utses vinnaren.

Premier: 45 000 kr.

Onsdag 31 mars 2021. SWT 6-åriga hästar (5 år 2020)
De 12 hästarna från 5-årsfinalen omgång 3 och den bästa 5-årshingsten i SWB Stallion Trophy 2020 (under förutsättning att hingstens resultat motsvarar en tiondeplacering eller bättre i finalomgång 3). Reservplatser till och med 20:e placerad i finalomgång 2 i Breeders Trophy 2020.

1,20 – 1,25 m, Bed. A:1a.

Premier: 45 000 kr.

Övrig information
Anmälan till Swedish Warmblood Trophy görs i TDB, som öppnas februari 2021.

Licens
Swedish Warmblood Trophy är en nationell tävling och ryttare och häst ska ha gällande svensk licens.

Ytterligare information skickas till deltagarna efter anmälan till Swedish Warmblood Trophy. Kontakt: Wiveka Lundh, wiveka.lundh@ridsport.se, 0709-79 56 05

SWB Stallion Trophy

Under SWB Equestrian Weeks avgörs SWB Stallion Trophy, är en klass där hingstar godkända i SWB kan delta. Såväl svenskfödda som utlandsfödda hingstar godkända i SWB är välkomna att delta. SWB Stallion Trophy kommer att gå som klass i klassen för alla årgångar, både i hoppning och dressyr.

Syftet med SWB Stallion Trophy är att ge unga, lovande SWB godkända hingstar chansen att visa upp sig för stoägare under två mycket välbesökt tävlingsveckor i samband med  på Flyinge och på så sätt bidra till ett ökat intresse för SWB avel. För den vinnande hingsten väntar förutom äran en specialdesignad SWB-vas, segertäcke, gehäng, rosett och förhoppningsvis även några extra ston till nästa säsong. Till den vinnande hingsten i 6-årsklassen i hoppning ligger även en finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium 2021 i potten.

För mer information, klicka HÄR.

Rikssto

SWB har i över 40 år arrangerat utställning för de bästa treåriga stona där de anrika vandringspokalerna, Kungakannan för bästa gångartssto och Hornsundspokalen för bästa hoppsto delas ut. Rikssto arrangeras på Flyinge i september (dressyr) och oktober (hoppning) samband med SWB Equestrian Weeks.

Kvalregler 2020
Stoet ska vara grundregistrerad i SWB, med gröna eller gula papper.
Diplom på unghästtest för 3-åriga hästar med lägst 80%, samt betyg i hoppning eller gångarter enligt nedan. Inget delbetyg under 7.

Hoppning: lägst 8 i genomsnitt av de tre betygen; galopp, hoppning teknik/förmåga och hoppning allmänt intryck.

Genomförande
Rikssto ingår i Breeders Trophys 3-årschampionat som en klass i klassen. Hoppningen respektive gångarterna genomförs och poängbedöms enligt Breeders Trophys regler. Dvs. löshoppning för hopphästarna och visning av gångarter under ryttare för gångartshästarna. De kvalade stona startar samlat först i sin klass.

Riksstona bedöms av två championatdomare kompletterade med en exteriördomare från SWB. Championatdomarna är hoppdomare respektive gångartdomare som representerar både SvRf och SWB.

Direkt när Riksstona genomfört grundomgången i löshoppning respektive gångarter tas de 3-6 poängmässigt bästa stona in på finalring och visas tillsammans vid hand.

I finalringen bedöms varje stos exteriöra helhetsintryck samt harmoni, utvecklingsbarhet och framtid. Exteriörbedömningen tillsammans med poängen från grundomgången avgör hur de tre domarna rangerar och vem som vinner Rikssto. Placeringen kan bli en annan än i championatet.

Vinnarna får förutom äran, muntligt omdöme, fina hederspriser från SWB och en inteckning i vandringspokalerna, Kungakannan och Hornsundspokalen även ett stipendium på 5000 kr från Agria Djurförsäkringar.

Anmälan
Stona anmäls till Breeders Trophys 3-årschampionat men till klass för Rikssto i TDB. SWB subventionerar Rikssto-deltagarnas anmälningsavgift med 500 kr.

Framridning

Framridning sker i Lilla Ridhuset, på Melonbanan och i Wallenberghallen.

Information från Flyinge AB gällande Crafoordhallen
Flyinge AB besiktigar sina fastigheter med jämna mellanrum. Under sommaren upptäcktes att lanterninen på Crafoordhallen hade fuktskador. Arbetet med att lyfta ner lanterninen påbörjades med målsättning att arbetet skulle vara klart till SWB Equestrian Weeks. Tyvärr har skadorna visat sig vara mer omfattande än beräknat, vilket medför att framridnings- / framhoppningsridhus i år blir i Wallenberghallen.

Dagsprogram

Preliminärt dagsprogram
Onsdag 30 september
4-åringar, finalomgång 1

Torsdag 1 oktober
5-åringar, finalomgång 1
4-åringar, finalomgång 1 fortsättning

Fredag 2 oktober
6-åringar, finalomgång 1
5-åringar, finalomgång 2

Lördag 3 oktober
3-åringar löshoppningsfinal & Rikssto
7-åringar, finalomgång 1
6-åringar, finalomgång 2
5-åringar slutfinal med testridning

Söndag 4 oktober
7-åringar Consulation
7-åringar slutfinal
4-åringar slutfinal
6-åringar slutfinal

Underlag för utbetalning av prispengar
Anmälan

LÄNK TILL ANMÄLAN I TDB

Anmälan öppnas 20/8 kl 19.00.

Deltagarbevis

Information om deltagarbevis och hur du löser det hittar du HÄR.

Proposition

Mr Vain GJ (1324) (SWB), vinnare av 5-års-hoppningen 2018. Foto: Roland Thunholm