Breeders Trophy – hoppning

Talang möter talang!
Breeders Trophy i hoppning avgörs den 30 september – 4 oktober på Flyinge. 

SWB Elitauktion – Online!
Under evenmanget hålls SWBs Elitauktion Online med hoppföl.

Generell information

Kontakt
SWB VD Helén Uddefors 0707-937832 helen.uddefors@swb.org
Senior Advisor Tomas Torgersen 0761-968323 tomas.torgersen@ellberga.com
Tävlingsledare Cecilia Rätz 046-649 31 cecilia.ratz@rsflyinge.se

Vanliga frågor och svar – se HÄR!

Boende och annat matnyttigt för dig som är deltagare

Klicka HÄR

Uppstallning & boende på tävlingsplatsen

Uppstallning kommer att finnas i mobila boxar på Flyinge. För att följa de rekommendationer som råder vid tillfället kan tillgången komma att begränsas. Detsamma gäller möjlighet för boende och el på tävlingsplatsen. I vilken omfattning det finns kommer att anges i propositionen.

Lista över alternativa uppstallningsmöjligheter

Boxplats bredvid tävling (Facebook)

Karta över området

 

 

Breeders Trophy – Hoppning 

Deltagarbevis

Information om deltagarbevis och hur du löser det hittar du HÄR.

Proposition

Proposition kommer att publiceras i mitten av augusti.

Anmälan

Anmälan kommer att ske via TDB och öppnas under augusti månad.

Dagsprogram

Preliminärt dagsprogram kommer att publiceras inom kort.

Rikssto

SWB har i över 40 år arrangerat utställning för de bästa treåriga stona där de anrika vandringspokalerna, Kungakannan för bästa gångartssto och Hornsundspokalen för bästa hoppsto delas ut. Rikssto arrangeras på Flyinge i september (dressyr) och oktober (hoppning) samband med SWB Equestrian Weeks.

Kvalregler 2019
Stoet ska vara grundregistrerad i SWB, med gröna eller gula papper.
Diplom på unghästtest för 3-åriga hästar med lägst 80%, samt betyg i hoppning eller gångarter enligt nedan. Inget delbetyg under 7.

Hoppning: lägst 8 i genomsnitt av de tre betygen; galopp, hoppning teknik/förmåga och hoppning allmänt intryck.

Genomförande
Rikssto ingår i Breeders Trophys 3-årschampionat som en klass i klassen. Hoppningen respektive gångarterna genomförs och poängbedöms enligt Breeders Trophys regler. Dvs. löshoppning för hopphästarna och visning av gångarter under ryttare för gångartshästarna. De kvalade stona startar samlat först i sin klass.

Riksstona bedöms av två championatdomare kompletterade med en exteriördomare från SWB. Championatdomarna är hoppdomare respektive gångartdomare som representerar både SvRf och SWB.

Direkt när Riksstona genomfört grundomgången i löshoppning respektive gångarter tas de 3-6 poängmässigt bästa stona in på finalring och visas tillsammans vid hand.

I finalringen bedöms varje stos exteriöra helhetsintryck samt harmoni, utvecklingsbarhet och framtid. Exteriörbedömningen tillsammans med poängen från grundomgången avgör hur de tre domarna rangerar och vem som vinner Rikssto. Placeringen kan bli en annan än i championatet.

Vinnarna får förutom äran, muntligt omdöme, fina hederspriser från SWB och en inteckning i vandringspokalerna, Kungakannan och Hornsundspokalen även ett stipendium på 5000 kr från Agria Djurförsäkringar.

Anmälan
Stona anmäls till Breeders Trophys 3-årschampionat men till klass för Rikssto i TDB. SWB subventionerar Rikssto-deltagarnas anmälningsavgift med 500 kr.

SWB Stallion Trophy

Under SWB Equestrian Weeks avgörs SWB Stallion Trophy, är en klass där hingstar godkända i SWB kan delta. Såväl svenskfödda som utlandsfödda hingstar godkända i SWB är välkomna att delta. SWB Stallion Trophy kommer att gå som klass i klassen för alla årgångar, både i hoppning och dressyr.

Syftet med SWB Stallion Trophy är att ge unga, lovande SWB godkända hingstar chansen att visa upp sig för stoägare under två mycket välbesökt tävlingsveckor i samband med  på Flyinge och på så sätt bidra till ett ökat intresse för SWB avel. För den vinnande hingsten väntar förutom äran en specialdesignad SWB-vas, segertäcke, gehäng, rosett och förhoppningsvis även några extra ston till nästa säsong. Till den vinnande hingsten i 6-årsklassen i hoppning ligger även en finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium 2021 i potten.

För mer information, klicka HÄR.

Mr Vain GJ (1324) (SWB), vinnare av 5-års-hoppningen 2018. Foto: Roland Thunholm