Stort intresse och toppbetyg för Breeders Trophy 2016

33 524 unika TV-tittare från 46 nationer och närmare 10 000 besökare. Breeders Trophy är en av Sveriges mest uppmärksammade hästtävlingar och vecka 40 2017 är det dags igen.

Toppbetyg för tävlingsunderlag och framridningsyta, nöjda ryttare och samarbetspartners. Breeders Trophy hade nytt koncept och upplägg i år och den undersökning som gjordes bland deltagarna efter evenemanget visade att tävlingen är på het rätt väg.
– Vi var medvetna om att den nyheten inte skulle tas emot med jubel från alla håll men nu i efterhand kan vi säga att det var helt rätt beslut att fatta, säger Per Åberg, styrelseordförande i Swede Horse.

Många av de som startar i Breeders Trophy är återkommande ryttare och över 40 procent har närvarat på tävlingen mer än fem gånger. I undersökningen får underlaget på tävlingsbanan höga betyg – 4,68 av 5. Även den nya VIP-läktaren och den stora framridningen i Crafoordhallen som mäter 40 x 80 meter är något som ryttarna gillat.

Förutom de besökare som såg tävlingen på plats hittade också många till webb-TV. Oskar Lundquist som driver Event Media filmade tävlingens två första dagar, sedan tog den internationella kanalen ClipMyHorse över. Oskar hade närmare 10 000 unika tittare de två första dagarna.
– Förutom de tre stora tävlingarna, Göteborg, Stockholm och Falsterbo, så skulle jag nog säga att Breeders Trophy troligtvis är den hästtävling med flest unika tittare.
Under helgen såg över 23 000 tittare på när de unga SWB-hästarna gjorde upp. Tittarna kom från 46 olika nationer och störst intresse, efter Sverige, kom från Tyskland, Danmark, Nederländerna och USA.
– Det är väldigt roligt att intresset är så stort och det känns som att vi uppfyllt vårt mål – att marknadsföra SWB-hästar såväl i Sverige som internationellt, säger Tomas Torgersen

2017 tittar organisationen vidare på hur man kan göra tävlingen än mer publik- och hästvänlig. På Flyinge kommer underlaget på framridningen att bytas ut och efter årets utvärdering har man flera idéer om vad som kan förbättras ytterligare.

Flyinge har som mål att utveckla sina tävlingsfaciliteter.

-Under hösten har vi avverkat närmare 3000 tävlingsstarter på Flyinge, alltifrån lokala och regionala unghästtävlingar till Grand Prix på Elitnivå och Breeders Trophy. Det gör att vi har en vältrimmad och välfungerande tävlingsorganisation och att vi kan hålla vår anläggning uppdaterad när det gäller till exempel hinderpark, ljudanläggning och annat, säger Anna Nyström och fortsätter;

-Målet långsiktigt är förstås att ha permanent tävlingsuppstallning och att göra det ännu smidigare för ryttarna att komma och tävla på Flyinge.

Även 2017 kommer Breeders Trophy att avgöras under vecka 40. Liksom 2016 kommer Flyinge Indoor att ligga i direkt anslutning.