Våra sponsorer och samarbetspartners Agria Djurförsäkring, Friska Leder och Evidensia bjuder in till två intressanta seminarier i samband med SWB Equestrian Weeks på temat den hållbara hästen!

Agria Djurförsäkring presenterar under dressyrveckan Kristian von Krusenstierna, och under hoppveckan Jens Fredricson. Kristian och Jens kommer att föreläsa om deras syn på avel för en hållbar häst, samt hur den unga hästen bör tränas förebyggande och uppbyggande. De pratar även om vikten av att välja rätt häst för rätt användningsområde.

Friska Leder presenterar veterinär och professor Eva Skiöldebrand, som informerar om hur hältor och ledinflammation uppstår och vad man kan göra för att förebygga dessa. Eva pratar även om hur vi i framtiden med hjälp av ett blodprov kan ställa en tidig diagnos långt innan hältan uppstår. Sjukdomen artros (ledinflammation) är den vanligaste orsaken till att hästarna blir halta.

Evidensia presenterar veterinär Anna Eriksson, som har specialistkompetens kring hästens sjukdomar och arbetar både som ambulerande veterinär samt som klinikveterinär. Anna har ett gediget intresse för stuteriarbete och sporthästmedicin. Anna kommer att föreläsa kring vikten av vetchecks, röntgenundersökning, munhåleundersökning och hur det påverkar hästens hållbarhet i framtiden.

Seminarierna är gratis och vi bjuder på kaffe och kanelsnäcka! Först till kvarn!

Dag: Onsdag 25/9
Plats: Chefsbostaden, Flyinge
Tid: 13.00-14.30

ANMÄLAN ONSDAG 25/9

Dag: Fredag 4/10
Plats: Aulan, Flyinge
Tid: 16.00-17.30

ANMÄLAN FREDAG 4/10

Har du några frågor, vänligen kontakta Ellinor Nyqvist på ellinor.nyqvist@swb.org eller 046-64656.

För samtliga aktiviteter, biljetter och övrig information, klicka HÄR

Foto: Laila Berglund