Breeders Trophy i fälttävlan slås samman med dressyr- och hoppfinalerna!

Breeders Trophy i fälttävlan har tidigare legat tre veckor före finalerna i dressyr och hoppning och nu har Swede Horse styrelse beslutat att finalerna för 4- och 5-åriga fälttävlanshästar kommer att avgöras samma vecka som övriga finaler.

– Att slå ihop grenarna känns mycket positivt och en bra utveckling av evenemanget, säger Tomas Torgersen tävlingsledare för Breeders Trophy.

Dressyr och hoppmomenten kommer att gå i Stora ridhuset på Flyinge och terrängen på Ted och Pernilla Velanders bana i Revinge, fem kilometer från Flyinge. Terrängbanan har ett underlag som tål såväl regn som torka bra och kommer med andra ord att fungera trots att finalerna senareläggs något.

De 6-åriga fälttävlanshästarnas final kommer att ligga i samband med Hovdalas nordiska mästerskap i fälttävlan den 3-6 augusti. Där är förutsättningarna för 6-åringarna bättre och tävlingen ska även fungera som uttagning till unghäst-VM i fälttävlan som går helgen före Breeders Trophy.

Redan klart är att Fredrik Bergendorff, nytillträdd förbundskapten i fälttävlan med ett stort intresse för unga hästar, kommer att döma finalerna på Flyinge tillsammans med Anne Persson som i sin tur ansvarar för juniorer och Young Rider-ryttarna på landslagsnivå.
– Jag ser fram emot att döma under Breeders Trophy-finalerna på Flyinge eftersom unga hästar ligger mig varmt om hjärtat och det är viktigt att hitta talangerna tidigt. Jag har i England dömt en hel del unghästar, både hopp- och fälttävlanshästar, berättar Fredrik Bergendorff.

Förbundskapten Fredrik Bergendorff. Foto Roland Thunholm