Stipendier 

,Stuteri Stubbäng och GJ Dressage, två eldstjälar inom ridsporten stöttar, svenska dressyruppfödare och ägare när Breeders Trophy avgörs i samband med SWB Equestrian Weeks.

Stuteri Stubbäng
Stuteri Stubbäng delar ut ett stipendium till de svenska dressyruppfödarna på 100 000 kronor. Stipendiet instiftades 2016 och är ett stipendium om 50 000 kronor för att stötta de svenska dressyruppfödarna. 2018 dubblades summan och även 2019 är det 100 000 kronor, 20 000 kronor per årskull, som delas ut till segrarens uppfödare i respektive Breeders Trophy-klass i dressyr. Bakom stipendiet står Carl Johan Persson och Ann Westling, Ann gick tyvärr bort efter en tids sjukdom 2017.

– Jag vill stötta de svenska gånngartsuppfödarna och evenemanget Breeders Trophy som jag tycker är viktigt, säger Carl Johan Persson.

 


Ann Westling och Carl Johan Persson

GJ Dressage
Gustaf Johansson, uppfödare, hingsthållare och ryttare under företagsnamnet GJ Dressage and Breeding stöttar uppfödare och ägare till de 4-åriga stona (inkl 5-åringar som haft föl) i dressyr. Det handlar om ett premie om 10 000 kr var till ägare respektive uppfödare av bästa svenska 4-åriga gångartssto i Breeders Trophy.

– För mig är det viktigt att belysa stonas betydelse i avel och sport samt vikten av att meritera sina ston. Jag hoppas att med denna sponsring uppmuntra uppfödare att göra just detta, säger Gustaf Johansson.


Gustaf Johansson