Mats Eriksson kommer döma de unga dressyrhästarna under SWB Equestrian Weeks. Foto: Roland Thunholm

Mats Eriksson blev populär som kommentator i TV-rutan under OS i Paris. Under SWB Equestrian Weeks kommer han att döma de unga dressyrhästarna och ge omdömen om vad han sett tillsammans med sina domarkollegor.

Mats är dressyrtränare, internationell dressyrdomare och även uppfödare sedan många år tillbaka. Han växte upp i en travfamilj och började tidigt på ridskola och hästintresset har han odlat sedan dess. Idag driver han egen firma och har träningsupplägg runtom i landet. Mats har också ett samarbete med Ridskolan Strömsholm där han jobbar med att utveckla deras hästbestånd med såväl inköp, utbildning, förädling, optimering och även försäljning.

Vad ser du mest framemot som domare under SWB Equestrian Weeks?
-Det är alltid roligt att få se och döma de unga hästarna, de är ju framtiden och det ger mig stor motivation!

Skiljer det sig något att döma Grand Prix på internationell nivå och nu döma väldigt unga hästar?
-Det skiljer sig mycket eftersom det är två helt skilda bedömningsformer och att vi dömer i kollegium. Vi vill se unghästar med naturliga och avspända gångarter där uppvisningen är i harmoni med utbildningsskalan för respektive ålderskategori.

Kommer publiken känna igen sig från upplägget i TV-rutan?
-Kanske till viss del men under SWB Equestrian Weeks sker kommenteringen efter varje ekipage istället för under varje ritt som i TV. Vår uppgift som domare när det gäller kommenteringen är att sätta ord på betygen vi ger genom en kortare förklaring till både ryttare och publik.

Biljetter SWB Equestrian Weeks:
Fredag 27 september 175 kr
Lördag 28 september  395 kr
Söndag 29 september  395 kr
Helgbiljett lördag-söndag 695kr (ord. pris 790kr)
Helgbiljett fredag-söndag 795kr (ord. pris 965kr)
Du hittar all info och biljettlänk på Ticketco.events