Benjamin Werndl testrider de 4-åriga dressyrhästarna på lördag 30 september. Foto. B. Werndl.

SWB Equestrian Weeks har börjat på Flyinge Kungsgård där Sveriges mest lovande unga hästar gör upp om championat- och Breeders Trophy-titlar på över en 1 miljon. I år gästas SWB Equestrian Weeks av inga mindre än tyske toppryttaren i dressyr, Benjamin Werndl och regerande världsettan i hoppning, Henrik von Eckermann.

Elitfölauktioner x 2
Fredag 29:e september klockan 19.00 är det dags för en fantastisk samling dressyrföl att gå under klubban medan en utvald skara lovande hoppföl gör entré i auktionsringen fredag 6 oktober klockan 19.00. Auktionerna hålls även i år som hybridauktioner och du kan buda på plats, på telefon eller online via swbauction.swb.org.

Testryttare i världsklass
SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy har som mål att främja den unga hästens grundutbildning på ett unghästvänligt sätt. Ett led i den målsättningen är att erbjuda testryttare i absoluta toppklass som kan vara ett gott föredöme och som delar SWBs inställning med långsiktig utbildning väl anpassat till den unga hästens utveckling. I år kan vi presentera en mycket spännande nykomling som testryttare till de 4-åriga dressyrhästarna. Det är en av de mest framgångsrika tyska dressyrryttarna, Benjamin Werndl, som sitter upp på gräddan av de 4-åriga SWB-hästarna lördag 30:e september. Benjamin är del av den tyska OS-truppen och bror och kollega till EM-guldmedaljören Jessica von Bredow-Werndl. Syskonparet driver en gemensam anläggning i Aubenhausen i Tyskland där de tränar både ryttare och hästar mycket framgångsrikt.

– Benjamin är verkligen en aktuell ryttare med en bronsmedalj i lag och en fjärde plats individuellt vid VM i Herning 2022. Han representerar den klassiska tyska träningsmetoden men sätter alltid hästen som individ i första hand, vilket vi gillar, säger Tomas Torgersen, senior advisor och tävlingsledare för SWB Equestrian Weeks.

En av de mest publikvänliga klasserna är Breeders Trophy-finalen för femåriga hopphästar. Lördagen den 7:e oktober intar EM-, VM- och OS-guldmedaljören och inte minst världsettan Henrik von Eckermann åter igen Flyinges arena som testryttare. Vi kan med spännig se fram emot ett unikt tillfälle att ta del av Henriks fantastiska kompetens och samtidigt njuta av våra toppbegåvade SWB-hästar som garanterat kommer att glänsa under Henrik.

– Det skall bli jättekul att återigen få komma till Flyinge och SWB Equestrian Weeks, atmosfären är härlig och det är alltid kul att möta hemmapubliken. Jag ser också fram emot att få se vad de unga svenska hopphästarna går för, säger Henrik von Eckermann.

– Vi är otroligt glada över att kunna knyta en testryttare av Henrik von Eckermanns kaliber till oss, säger SWBs VD Helén Uddefors. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda de lovande unga femåriga hopphästarna en sådan fantastisk och känslig ryttare, svensk hoppning håller verkligen världsklass!

Både dressyr- och hopp-testridningarna under SWB Equestrian Weeks är mycket populär och brukar dra stor publik på plats. Evenemanget webbsänds också via Equisport.TV för de som bor i Sverige samt via ClipMyHorse.TV för resten av världen.

Prispengar över miljonen
Under SWB Equestrian Weeks gör de unga hästarna upp om Breeders Trophy- och avelschampionats-titlar. Prispengarna under veckorna går i år över 1 miljon kronor tillsammans med uppfödarstipendier och prispengar i övriga klasser så som 3- och 7-årschampionatet, SWB Prospects och SWB Riders Cup.

Intresset för hoppveckan är stort, inte minst i antal anmälda till årgångsklasserna.
– Vi ser ett ökat antal anmälningar framförallt för de 4-åriga hopphästarna. Det är otroligt många fler anmälda jämfört mot förra året, säger Tomas Torgersen.

Program och biljetter
Hela SWB-unghästeliten samlas på Flyinge och på ryttarsidan blir det både välkända och mindre kända namn i en härlig mix, det blir spännande auktioner, trevligt häng och shopping!

Dressyrveckan
Onsdag 27 september – Fri entré
Torsdag 28 september – Fri entré
Fredag 29 september – 250 kr med Elitfölauktionen i dressyr kl 19.00
Lördag 30 september – 395 kr med Benjamin Werndl kl 17.00
Söndag 1 oktober – 175 kr

Hoppveckan
Onsdag 4 oktober – Fri entré
Torsdag 5 oktober – Fri entré
Fredag 6 oktober – 250 kr med Elitfölauktionen i hoppning kl. 17.00
Lördag 7 oktober – 395 kr med Henrik von Eckermann kl 18.30
Söndag 8 oktober – 175 kr

Biljetter köper du här via Ticket.Co

PLUS-medlemmar i SWB får rabatt på biljetter till arrangemanget.

För ackreditering till arrangemanget, välkommen att höra av dig till

Ellinor Andersson
Kommunikation & marknadsföring
ellinor.andersson@swb.org
Tele 046-646 40