SWBs och SvRfs fälttävlanskommittés gemensamma projekt att hitta unga fälttävlanstalanger fortsätter under 2020. Anmälan öppnar den 15 februari och stänger den 31 maj. Läs mer om hur man anmäler här.

2019 togs 21 hästar ut, och inom projektet har en uppsutten träning i augusti och en avsutten samling i samband med finalerna i Breeders Trophy genomförts. Nästa uppsuttna träning blir den 16 och 17 mars på Strömsholm och Flyinge. Efter den samlingen kommer ytterligare en gallring att göras, där de mest lovande talangerna får fortsätta inom projektets ramar.

SvRfs fälttävlanskommittee och SWB vill stimulera uppfödare och hästägare att våga satsa mot fälttävlan och då med Breeders Trophy som första mål i en längre satsning. Dagens framgångsrika fälttävlanshästar behöver ha mycket god hoppförmåga och gärna ha en härstamning med mycket hoppblod. Fullblodsinslag i härstamningen är viktig för de allra högsta klasserna men en häst som är lätt i typen med lätta gångarter och bra galopp kan räcka långt.

– Syftet med talangprojektet är hitta fler framtidshästar till sporten. Vi vill komma i kontakt med uppfödare och ryttare och hjälpa dem med att hitta ett system för utbildning mot tävling inom fälttävlanssporten. Vi vill gärna få uppfödare av hopphästar att våga satsa på vår sport. Det är viktigt med riktigt bra hopphästar även för fälttävlan, menar Gunilla Fredriksson som är ansvarig för projektet.

 

Har du frågot kontakta gärna Lottis Levin  046-646 58 eller lottis.levin@swb.org.

 

Första gemensamma träningen på Flyinge i augusti 2019.