Placeringar för två SWB-hästar i unghäst-VM i Zangersheide

Snackishingsten Mr Vain GJ (SWB) 1324 tog  tillsammans med Victoria Almgren en fin tiondeplats i finalen av unghäst-VM. Än en gång visar vår svenska avel upp sunda hästar som står sig bra i internationell konkurrens.

– Det är superbra för den svenska aveln att vår förhållandevis lilla stambok visar bra resultat, säger Tomas Torgersen, verksamhetsledare Swede Horse.

I år var det flera SWB-hästar med till unghäst-VM i Zangersheide. Förutom Mr Vain GJ, levererade även Copernicus tillsammans med Sofia Farman  och La Chic tillsammans med Victoria Almgren fint i början av veckan i femårsklassen. Även Copernicus var med till final, men fick tyvärr ett nedslag i grundomgången.

– Det ger oerhört mycket erfarenhet till både häst och ryttare att få vara med i ett sådant sammanhang som unghäst-VM innebär. Det är väldigt roligt att våra svenska ryttare och hästar utmärker sig och samtidigt passar på och fyller på erfarenhetskontot, säger Tomas Torgersen.

Sex- och sjuåringarna presterade även de fint i kvalen och SWB-hästen Northern Comme Plot  gick hela vägen till final där stoet slutade på en sjundeplats, snyggt lotsad av Olivier Philippaerts från Belgien.

Enligt uppgift är planen att båda stjärnskotten Mr Vain GJ och Copernicus kommer att tävla under Breeders vecka 40.

Köp din biljett via Tickster.

Dagsprogram för hela veckan ligger här.

Text: Goldie Lind

 

 

Mr Vain G (SWB) 1324 under Bruksprovet 2017.
Foto: Vera Häggström