SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy i dressyr och hoppning avgörs 2023 på Flyinge Kungsgård under sedvanliga vecka 39 och 40, 27 september-8 oktober.

Årets kvalregler till SWB Equestrian Weeks och Breeders Trophy i hoppning är nu publicerade och reglerna för dressyr och fälttävlan kommer inom kort. Vi ser fram emot ett spännande år med många kvalade ekipage! Och glöm inte att Ridhästtestet också är en kvalväg till Breeders Trophy! 

Under SWB Equestrian Weeks på Flyinge går förutom Breeders Trophy för 4-6-åriga hästar även championaten för 3- och 7-åringa hästar, Agria Rikssto för 3-åriga ston, SWB Stallion Trophy, SWB Prospects och SWB Riders Cup. 

Dressyrveckan kryddas extra med Lövsta Future Challenge-klasser för unga ryttare och hästar.

Kval till Gothenburg Horse Show 2024
Breeders Trophy är den enda kval-vägen till Gothenburg Horse Shows unghästtävling Swedish Warmblood Trophy presented by Hyperion Stud som du kan läsa mer om här.

Breeders Trophy-klassen för 6-åringar erbjuder kval till Lövsta Future Challenge Youngster Tour med internationell final under Gothenburg Horse Show som du kan läsa mer om här.

För att delta i Breeders Trophy, lös ditt deltagarbevis här.

Om Breeders Trophy
Breeders Trophy grundades 1985 och är ett system där uppfödare av svenska varmblodiga ridhästar grundregistrerade i SWB, ansluter sina hästar som föl. Anslutna hästar tävlar sedan om anslutningsavgifterna som en prispott när hästarna är 4, 5 och 6 år gamla, i grenarna dressyr, hoppning och fälttävlan. De första finalerna i Breeders Trophy reds 1992 och 2022 firas 30års-jubileum!

Syftet med Breeders Trophy är att premiera och stimulera svenska uppfödare att föda upp internationellt konkurrenskraftiga SWB-hästar av yppersta klass samt att erbjuda en marknadsplats med internationell exponering. Morgondagens elithästar presenteras under bästa förhållanden och många byter ägare i samband med Breeders Trophy.

 

No Doubt (SWB) i 4-årsfinalen 2022. Foto: Roland Thunholm