angela tucker, domare i Breeders Trophy fälttävlan 2022

Angela Tucker har en lång meritlista som ryttare, domare och tränare. Hon har tävlat under många år på allra högsta nivå och hon har ridit otaliga unghästar vid de brittiska unghästchampionaten.

Nu är det klart att den internationella fälttävlansprofilen Angela Tucker kommer att ingå i domarteamet när Breeders Trophy för de fyra- och femåriga SWB-hästarna avgörs på Gärds RF utanför Kristianstad den 14-16 oktober.

– Vi är oerhört glada över att kunna presentera ett sådant internationellt erkänt namn som Angela Tucker, säger tävlingsledare Tomas Torgersen. Helén Uddefors håller med och tillägger;
– SWB vill erbjuda sina uppfödare inspiration och kunskap för att fortsatt föda upp högklassiga fälttävlanshästar och Angela tar med sig det internationella sportperspektivet när hon gästspelar i Sverige. Vi hoppas så klart att även ryttarna får en positiv kick att satsa på sina fina SWB-hästar för framtiden.

Angela Tucker har en lång meritlista som ryttare, domare och tränare. Hon har tävlat under många år på allra högsta nivå och hon har ridit otaliga unghästar vid de brittiska unghästchampionaten. Angela har även representerat England vid Unghäst-VM. Som domare har Angela mångårig erfarenhet från de femstjärniga tävlingarna, EM, VM och OS. Hon dömer under de brittiska unghästchampionaten i Burghely och hon tränar fälttävlansryttare på högsta nivå, bland annat ryttare ur det japanska OS-laget som tog silvermedalj i Tokyo.

Hur känns det att komma till Sverige och döma Breeders Trophy?
-Jag känner mig lite nervös, men ser fram emot att komma, det är första gången för mig i Sverige! Det ska bli så roligt att se alla unga hästar och hur de presenteras. Innan Breeders Trophy i Sverige kommer jag att döma unghästfinalerna i Burghley så det blir en intressant jämförelse! säger Angela Tucker.