Svenske förbundskaptenen för fälttävlan Staffan Lidbeck vid OS-arenan i Deodoro, 2016 i Rio de Janeiro. Foto: Roland Thunholm

Den 14-16 oktober går evenemanget Kristianstad International Eventing av stapeln där  SM i Fälttävlan rids på Gärds Ryttarförening. Samtidigt går också Breeders Trophy för 4-, 5- och 6-åriga SWB-hästar samt SWB Riders Cup! Nu är det klart vem som gör den brittiska fälttävlansprofilen Angela Tucker sällskap med att döma de 4- och 5-åriga fälttävlanshästarna under fredagen 14 oktober.

Det blir den mångåriga landslagsveterinären Staffan Lidbeck som blir den andra domaren tillsammans med brittiska Angela Tucker som dömer fälttävlan för de fyra- och femåriga Breeders Trophy-startande ekipagen under Kristianstads International Eventing den 14:e oktober.

-Det är fantastiskt att kunna erbjuda ett sådant här gediget team med Staffan Lidbeck och Angela Tucker för att fortsätta utveckla fälttävlansekipagen som är med i Breeders Trophy, säger tävlingsledare Tomas Torgersen.

Staffan Lidbeck tog sin veterinärexamen i Uppsala 1996. Han är landslagsveterinär för fälttävlanslaget sedan 2008. Staffan har ett gediget förflutet som ryttare och har själv ridit både VM i Stockholm och OS i Barcelona i fälttävlan. Även om den internationella tävlingskarriären lagts på hyllan är Staffan en flitig ryttare och njuter av att träna och tävla sina unga hästar. Staffan har också ett brinnande intresse för galoppsporten och har haft stora framgångar även som amatörtränare.

Program och biljetter hittar du på:
https://bit.ly/3ykkTx1