Tyska Thies Kaspareit kommer att döma Breeders Trophy i fälttävlan tillsammans med Angela Tucker. Foto Privat.

Det blir en tidigare tysk olympisk lagguldmedaljör i fälttävlan som dömer Breeders Trophy i fälttävlan tillsammans med tidigare bekräftade brittiska domaren, Angela Tucker. Breeders Trophy samt Riders Cup i fälttävlan går på Össjö Hästsällskap helgen 23-24 september utanför Ängelholm.

– Det har hela tiden varit vår ambition att utveckla domarduon och blicka internationellt, säger Lars Christensson, tävlingsledare. Vi vill att det skall vara utvecklande både för de unga fälttävlanshästarna och deras ryttare, vilket vi tycker att både Thies och Angela tillför.

Tomas Torgersen, också tävlingsledare samt senior advisor till Breeders Trophy och SWB Equestrian Weeks sedan flera år, håller med.
– Fälttävlan i Sverige är en liten och dedikerad skara människor, förhoppningsvis kan en hög standard på internationella inverkansdomare till Breeders Trophy i fälttävlan inspirera fler att starta sina unga hästar.

Thies Kaspareit var med och vann tyskt lagguld i fälttävlan under de olympiska spelen i Seoul 1988. Individuellt placerade han sig på en nionde plats. Sedan tio år tillbaka är Thies chef för avdelningen utbildning och träning hos det tyska ridsportförbundet. Nyligen jobbade han som info-steward på EM i dressyr i Risenbeck vilket är en del i det tyska ridsportförbundets arbete med hästvälfärd på tävling, som också kommit väldigt långt. Theis har tidigare erfarenhet som domare i fälttävlan då han dömt Bundeschampionaten i Warendorf under flera år.