Henrik von Eckermann och King Edward vann VM-guld individuellt i Herning, Danmark, 2022. VM-silver till Jerome Gueyy, BEL med Quel Homme de Hus, VM-bronset till Maikel van der Vleuten, NED med Beauville. Foto: Roland Thunholm

Det blir en stark återvändare till SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy på Flyinge i form av publikfavoriten och världsettan Henrik von Eckermann, som senast vann Världscupen i Omaha, USA tidigare i våras.

Henrik von Eckermann har tidigare vart testryttare för Dansk Varmblod i Herning 2017 och vid SWB 2022, och nu återkommer han alltså som testryttare av de 5-åriga hopphästarna hos SWB under Breeders Trophy.
– Vi är otroligt glada över att kunna knyta en testryttare av Henrik von Eckermanns kaliber till oss, fortsätter Tomas Torgersen. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda de lovande unga femåriga hopphästarna en sådan här duktig testryttare, svensk hoppning håller verkligen världsklass!

Testridningen under SWB Equestrian Weeks är mycket populär och brukar dra stor publik. Evenemanget webbsänds också via Equisport för de som bor i Sverige samt ClipMyHorse.TV för resten av världen.

SWB Equestrian Weeks 27 september – 8 oktober, Flyinge
Biljetterna till SWB Equestrian Weeks släpps under vecka 22 via TicketCo. PLUS-medlemmar i SWB får rabatt på biljetter till arrangemanget.
Dressyrfinalen med Benjamin Wrendel som testryttare äger rum vid SWB Equestrian Weeks på Flyinge lördagen den 30 september.
Hoppfinalen med Henrik von Eckermann äger rum SWB Equestrian Weeks på Flyinge lördagen den 7 oktober. 

Dressyrveckan
Onsdag 27 september – Fri entré
Torsdag 28 september – Fri entré
Fredag 29 september – 250 kr
Lördag 30 september – 395 kr
Söndag 1 oktober – 175 kr

Hoppveckan
Onsdag 4 oktober – Fri entré
Torsdag 5 oktober – Fri entré
Fredag 6 oktober – 250 kr
Lördag 7 oktober – 395 kr
Söndag 8 oktober – 175 kr

Deltagarbevis för Breeders Trophy-ansluten häst löser du här