Angelica Augustsson Zanotelli- årets testryttare

Angelica Augustsson Zanotelli med Comtado under GCT i Stockholm. Foto: Roland Thunholm

SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy i hoppning går av stapeln på Flyinge kungsgård 2-6 oktober. Årets testryttare i hoppning gör debut i sammanhanget. När hon stod som segrare i Världscupen på Scandinavium blev hon en del av en liten, exklusiv grupp av svenska WC-segrare. Hon var med i laget som tog EM-brons i danska Herning. Idag är hon gift, har tre barn samtidigt som hon tävlar på 5* nivå och hon var nominerad som OS-reserv med stoet Kalinka van de Nachtegaele.

SWB är mycket stolta över att kunna presentera Angelica Augustsson Zanotelli som testryttare till några av Sveriges mest lovande 5-åriga hopphästar i Breeders Trophy. Angelica kommer också, i likhet med den erfarna dressyrryttaren Benjamin Werndl, att hålla i en spännande clinic med fokus på grundridning, träning och utbildning av den unga hästen.

Angelica Augustsson Zanotelli kommer från början från Onsala utanför Kungsbacka men är numera bosatt i Belgien sedan många år. Där driver hon, tillsammans med sin man Marlon Modolo Zanotelli, en framgångsrik verksamhet. Tillsammans tränar de hästar från fem-sex års ålder hela vägen upp till Grand Prix-nivå, och många av deras främsta tävlingshästar är utbildade av dem själva.  De har även en mindre avelsverksamhet där de flesta hästar säljs redan som föl.

-Att vara testryttare under Breeders Trophy är ett uppdrag jag verkligen ser fram emot, säger Angelica Augustsson Zanotelli. Det blir min debut som testryttare och jag ser med spänning fram emot att få rida några av Sveriges mest lovande unga hästar. Kanske har vi en framtida stjärna för de riktigt stora tävlingsbanorna bland dem!

Tävlingsledare Tomas Torgersen uttrycker sin glädje över Angelicas deltagande:

-Vi är otroligt glada över att ha Angelica som testryttare i år. Hennes internationella erfarenhet och framgångar på högsta nivå, tillsammans med hennes gedigna erfarenhet av att träna yngre hästar, gör henne till ett fantastiskt tillskott. Det är alltid något speciellt när en ryttare med starka svenska rötter och globalt erkännande kommer tillbaka och delar sin kunskap och erfarenhet till vår intresserade publik och deltagare.

Angelica Augustsson Zanotelli är också aktuell i TV4:s dokumentärserie ”Över alla hinder” som har premiär den 20 augusti på TV4 Play och TV4.
Ryttare till clinicen för dressyr- och hoppveckan presenteras under augusti och september.

Biljetter till SWB Equestrian Weeks finns att köpa via Ticket.Co – Nytt för i år är helg-biljett för lör-sön eller fre-sön.
Plus-medlemmar i SWB har rabatt på både biljett och boende – du hittar dina rabattkoder i Cardskipper samt i din mejl.

Deltagarbevis till Breeders Trophy och SWB Equestrian Weeks löser du här.