Lövsta Future Challenge-hästarna klara för GHS 2022. Foto: Roland Thunholm

SWB Equestrian Weeks går in i sin andra vecka på Flyinge Kungsgård och det är dags för hoppningen 4-8 oktober där Sveriges mest lovande unga hästar gör upp om championat- och Breeders Trophy-titlar. För de 6-åriga hopphästarna står kvalplatser till finalen i Gothenburg Horse Show på spel genom kval i Lövsta Future Challenge. 53 ekipage gör upp om 5 startplatser till den åtråvärda finalen. Dessutom får vinnaren av 6-åringarnas Stallion Trophy en finalplats, så totalt 6 finalister ska utses.

Numera är det prispengar redan efter omgång 1 i Lövsta Future Challenge och det här uppskattade konceptet kvarstår även i år. Den avgörande finalen går i 1.30 på lördagen och resultatet inför finalen nollställs.

-”Breeders Trophy ligger tidigt på inomhussäsongen och därför tycker vi att ändringen från 135 till 130 sista dagen ger bättre förutsättningar för hästarna framåt. Det har fallit väl ut och ligger även väl i linje med att  fortsätta utveckla sporten med hänsyn till hästen”, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.

Det blir välkända namn, välfyllda läktare och otroliga hästar som kommer till start under SWB Equestrian Weeks hoppvecka! Välkommen!

Biljetter till SWB Equestrian Weeks hittar du här 
4 – 8 oktober på Flyinge Kungsgård.
PLUS-medlemmar i SWB har rabatt på biljetter till arrangemanget.
Testridningen med Henrik von Eckermann går lördag eftermiddag den 7 oktober klockan 17.00

Hoppveckan
Onsdag 4 oktober – Fri entré
Torsdag 5 oktober – Fri entré
Fredag 6 oktober – 250 kr med Elitfölauktionen med hoppföl kl 19.00
Lördag 7 oktober – 395 kr med testridning med Henrick von Eckermann kl 17.00
Söndag 8 oktober – 175 kr