Anmälan till hoppningen i SWB Equestrian Weeks har öppnat och det finns fler klasser än Unghästchampionaten och Årgångsfinalerna att anmäla sig till. SWB Prospects och SWB Riders Cup är klasserna som möjliggör för dig som har en SWB-häst – ung eller gammal, att tävla under SWB Equestrian Weeks.
Nyhet för i år är att SWB Riders Cup går på både en Silver-nivå på 1.20/1.25m och en Guld-nivå på 1.35/1.40m.
– För oss är det också otroligt viktigt att lyfta fram och hylla alla framgångsrika uppfödare och hästar, oavsett vilken av klasserna deras uppfödningar deltar i. 
Och intresset är stort. säger Tomas Torgersen, tävlingsledare.

- Rider man på en SWB-häst ska man såklart bli inbjuden till de två festilga veckorna på Flyinge. Det är ett sätt att också göra ryttare och ägare stolta och medvetna om att de har en häst som är född och uppvuxen i Sverige, säger Helén Uddefors, VD för SWB.
SWB Prospects är öppen för unga hästar som inte tävlar på Breeders Trophy nivåerna.
– SWB Prospects har vi internt kallat för plantskolan och det är faktiskt precis vad det är. Vi har upplevt en efterfrågan från ryttare att kunna ta med sina unga hästar, som av en eller annan anledning inte haft möjlighet att kvala, men som fortfarande skulle behöva den här typen av tävling på erfarenhetskontot, säger Tomas Torgersen.
Vill du vara med och tävla under SWB Equestrian Weeks at Flyinge? Propositionerna till samtliga hoppklasser hittar du här från och med idag i tävlingsdatabasen.

 

SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy i dressyr och hoppning avgörs på anrika Flyinge Kungsgård i Skåne den 27 september – 9 oktober. Breeders Trophy i fälttävlan går av stapeln 14-16 oktober på Gärds RF, Kristianstad. Anmälan till dressyrveckan öppnar 27 augusti.

Shane Carey och Context (SWB) (f. 2015 e. Contant Q u. Cilla (35)(SWB) – Cardento, uppfödare & ägare Stall Xena)vann finalen för 6-åriga hopphästar 2021. Foto: Roland Thunholm