Breeders Trophy-ambassadörer 2020

Under 2020 satsar SWB på Breeders Trophy-ambassadörer, ett helt nytt koncept med syfte att med dessa förebilder sprida inspiration till andra som gör samma unghästresa mot höstens finaler på Flyinge. Intresset att bli ambassadör var stort, vilket är mycket glädjande, och vi kan nu presentera vilka sju som vi tagit ut till projektet. Hela vägen fram till Breeders Trophy kommer du att kunna följa dessa ryttare och hästar på olika sätt, både i SWBs och deras egna kanaler.

Uttagna 2020

Emelie Nilsson - hoppning

Emelie Nilsson
Satsar på Breeders Trophy i hoppning för 5-åringar med My Wish (47) (SWB) (sto, Diamantiono VDL – Beach Boy, uppfödare & ägare Christer Danielsson). My Wish är ett fölsto.

Presentation:
Maja som hon kallas är resultat av ett långsiktigt avelsmål tack vare att vi kunde behålla hennes mamma Beatrice Pan. ”Bea” hade stora framgångar i sporten på sin tid och jag glädjs åt att vi tog beslutet att ha henne kvar i familjens ägo. Det hade inte varit helt ovanligt att en häst som hon med 160 placeringar skulle ha försvunnit ut från Sverige. Nu fick hon istället tillföra aveln något. Maja reds in och betäcktes som 3 åring vilket var en del i avelsarbetet att behålla stostammen. Hon har en avkomma e. Karmel van de Watering som det ska bli väldigt kul att börja arbeta med i höst. Målet med Maja är Breeders och just att ta chansen att kunna kvala som fölsto med henne känns sunt för hennes del. Jag uppskattar att den möjligheten finns och att det ligger i linje med mitt avelsarbete och hästens utbildningspunkt.

Följ!
Instagram: @emelie_hastsportochavel

Alva Dahlin - hoppning

Alva Dahlin
Satsar på Breeders Trophy i hoppning för 4-åringar med Ambrosia (23) (SWB) (sto, Diero Lux N – Baltimore, uppfödare & ägare Stall Thoresgården HB) och och för 5-åringar med Captain Ameica (SWB) (valack, Etalon Lux N – Rocky, uppfödare & ägare Stall Thoresgården HB).

Presentation:
Jag heter Alva och är 14,5-år och satsar på att rida Breeders i hoppning på våra egenuppfödda hästar; 4-åriga Ambrosia samt 5-åriga Captain America. Vårt egenuppfödda ELIT-Sto Amy ligger som mormor till Ambrosia och mamma till ”Cappe”. Jag och Cappe hann vara ute på ett par tävlingar innan tävlingsstoppet, och var felfria tom 1,15. Ambrosia har fått komma ut på några ”öppen bana” för att vänja sig vid att hoppa andra hinder i andra miljöer. .

Följ!
Instagram: @alva_dahlin
Snapchat: @alva_dahlin05
Tik Tok: @alvadahlin05
Facebook – Alva
Facebook – Stall Thoresgården

Anna-Clara Pettersson - hoppning

Anna Clara Pettersson
Satsar på 7-årschampionatet i hoppning med Alonzo (SWB) (valack, Arlando Z – Elmshorn, uppfödare Kristina & Maria Blad, ägare Equiqlaris AB & Glada Hästen).

Presentation
Jag jobbar med unghästutbildning och hopputbildning i Västmanland i närheten av Strömsholm. Jag och sjuåriga Alonzo siktar självklart på rida Breeders 2020. Alonzo är född 2013 e. Arlando Z-Elmshorn uppfödd av Kristina och Maria Blad och ägs av Equiqlaris AB och Glada Hästen AB. Breeders är ett evenemang som jag har många goda minnen av och som vi alltid ser fram emot att tävla där. När Alonzo var fyra år så vann han både Breeders och Falsterbo. Han har sedan dess representerat Sverige vid unghäst VM som fem och sex åring. I vår 140 debut under våren så var han felfri. Nu tränar vi på under tävling stoppet och sätter egna delmål. Jag hoppas på en långsiktig satsning hot högre höjder tillsammans med Alonzo och hoppas att flera av hans stallkamraten följer med. Bl.a NewStar XC som jag har haft fina Breeders-placeringar med, 2:a plats som 3-åring, 4:e plats som 4 åring och 3:e plac som 5-åring.

Följ!
Instagram: @equiqlarisab_annaclara
Hemsida: equiqlaris.se

Alexandra Söderström - dressyr

Alexandra Söderström
Satsar på Breeders Trophy i dressyr för 5-åringar med Zalinn-Anne (F.2) (SWB) (sto, Zaladin MI – Feliciano, uppfödare & ägare Emmy och Karin Engdahl).

Presentation:
Jag satsar mot mitt första Breeders Trophy tillsammans med Zalinn-Anne. Zalinn har gått 3- och 4-årstest med fina resultat tillsammans med tidigare ryttare och jag hoppas nu kunna förvalta denna framtida stjärna på bästa sätt. Hon är en individ med huvudet på rätt ställe och en härlig utstrålning. Godhjärtad och otroligt villig till arbete, en häst man kan göra allt med! Jag själv har tävlat sparsamt de senaste åren och lagt fokus på att vidareutbilda unga och gamla hopphästar i dressyren. Så nu är jag väldigt taggad på att komma ut på dressyrbanorna och det känns perfekt att göra det tillsammans med Zalinn som ju är en dressyr/hopp-hybrid!

Uppdatering 2020-07-05
Det har varit lite tyst från min sida ett tag och det har en orsak – det kommer ett tillskott till familjen i december! Det går ju aldrig att veta hur det fortlöper och för att ge Zalinn de bästa förutsättningarna inför Breeders har vi valt att flytta henne till Skåne där Rosie Ekholm har tagit vid sedan en vecka tillbaka. Kommande inlägg är det alltså hon som rider och jag agerar coach på distans. Jag är så tacksam att hon ville ta sig an detta med kort varsel och det ska bli jättespännande att följa dem dessa månader! 

Följ!
Instagram: @alexandra.soderstrom

Emma Byström - dressyr

Emma Byström
Satsar på Breeders Trophy för 4-åriga dressyrhästar med Twinkle Star (SWB) (sto, Total Hope – Bellagio, uppfödare Yvonne Sterntorp Ingvarsson & Sandra Sterntorp. ägare Toto AB) och Glorian (SWB) (valack, Glamourdale – Fürst Heinrich, uppfödare Cecilia Stenström & Inger Brinning, ägare Gunilla Byström)

Presentation
Jag driver mitt egna företag EB Dressage Training, för träning och utbildning av hästar och ryttare. Jag jobbar även 70% på Enköpings ridklubb som ridlärare. Är utbildad C-tränare i dressyr samt ridlärare level 1. Har placeringar upp till intermediär II, samt i hoppning upp till 1.20. Red i dressyrlandslaget som junior och YR. SM-brons som junior, samt var med i EM-laget som junior. SM-guld i lag 2018 tillsammans med min mamma och syster. Twinkle Stars arbetsnamn är Stjärnan. Stjärnan är inköpt av ägarna på SWBs Elitauktion och kom till mig förra året ca 1 månad innan Breeders förra året. Där hon visades i 3-år klassen för dressyrhästar/ rikssto. Stjärnan är en riktig liten arbetsmyra som älskar att stå i centrum. Glorians arbetsnamn är Göran och han kom till oss i oktober 2019 då vi köpte honom ifrån uppfödaren på Gotland. Göran är min ögonsten och han är också stallets clown.


Foto: Filip Jenå

Följ!
Instagram: @emmabysbystrom

Anki Carlsson - dressyr

Anki Carlsson
Satsar på 7-årschampionatet i dressyr med HeideBlumen af JBP (SWB) (sto, Don de Jeu – Dimaggio, uppfödare Jessica Lantz, JB Primera, ägare Ann-Katrin Karlsson) 7-årschampionatet.

Presentation
En dröm blev sann. Vi vann 6 års 2019 i dressyr och satsar nu mot 7 års. Underbara Heideblumen af JBP.


Foto: Roland Thunholm

 

 

Malin Lanned - fälttävlan

Malin Lanned
Malin satsar på Breeders Trophy för 5-åringar i fälttävlan med Not Only Beautiful (32) (SWB) (sto, Harley VDL – Empire VDL, uppfödare & ägare Malin Lanned). Hästen rids av Malins dotter Elin.

Presentation
Jag har en egen uppfödning, ett sto född 2015 brun e. Harley VDL och Empire VDL, som är uttagen som fälttävlanstalang som rid och satsas av min dotter Elin. Hon har gått 110 hoppning och satsar mot Breeders i fälttävlan 2020. Not Only Beautiful har fått lovord av både hopp och dressyrdomare att kunna gå de högsta klasserna oavsett gren.

Följ!
Instagram: @mlanned
Facebook

Emelie Nilsson och My Wish, en av ambassadörerna i hoppning