Arrangör av semifinaler

På den här sidan hittar ni som ska arrangera semifinaler för 4-åriga dressyr- och hopphästar i Breeders Trophy mer information om hur det ska gå till, vilka protokoll som ska användas och vilka domare som är godkända att döma våra unga framtida SWB-stjärnor. Stort tack för att ni vill arrangera semifinaler i Breeders Trophy och tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor!

Dressyr

Hästarna visas i par eller tre och tre inne på banan enligt angivet visningsprogram. Tidsåtgång cirka 12-15 minuter per grupp, klädsel och utrustning enligt TR. Hästarna bedöms av två domare, en SvRf-domare och en SWB-domare, enligt angivet protokoll. SWB-domaren ska även göra en enklare linjärbeskrivning av hästarna som skickas in till SWB.

Två domare, en SWB-domare med minst behörighet A i gångarter samt en SvRf-domare med behörighet Unga Hästar, ska döma semifinalerna. Equine Swede Horse står för domarkostnaden till semifinalerna. Ni som arrangörer kontaktar själva domaren och skickar sedan bokningsformuläret till SWB.

Hoppning

Dag 1 – 1,00 hoppning
Ett domarteam bedömer hästarna som hoppar en bana med 9 hinder, 10 språng, dvs. en kombination. Banan har en linje i höger och en i vänster båge. En linje på rakt spår. Varierande antal galoppsprång mellan hindren, dock inte under fem. Första hindret inte relaterat till andra hindret. Vattenmatta är tillåtet. Hästens bedöms i dess ridbarhet, teknik och förmåga vilket bedöms under två betyg från 0 – 10,0 där tiondelar används.

Poängavdrag enligt följande:
– Nedslag 0,5 poäng
– Första olydnad 1,0 poäng
– Andra olydnad uteslutning
– Överskridande av maxtiden 0,1 poäng för varje påbörjad
sekund.

Equine Swede Horse står för kostnaden av de SWB-domare som dömer semifinalerna. Ni som arrangör kontaktar själva domaren och skickar sedan bokningsformuläret till SWB.

Dag 2 – 1,00 hoppning
De 50 % bästa hästarna från dag 1 kvalificerar sig till dag 2, avrundas uppåt till heltal. Eventuella direktkvalade hästar via SWBs Bruksprov eller Ridhästtest,) som kvalar till dag 2 räknas inte in i 50 %. Bana enligt dag 1, men kan justeras i samråd med domare – banbyggare. Omvänd resultatstartordning, dvs bäst resultat startar sist.

Resultat från dag 1 och dag 2 summeras. Till final från respektive semifinal går de hästar som totalt är bland de 25 % bästa, avrundas uppåt till heltal, av de hästar som kvalat till dag 2. Eventuella direktkvalade hästar räknas inte in i 25 %. Ryttare till direktkvalade eller sedan tidigare via ridhästtest kvalade hästar ska meddela arrangören.

 

Frågor? Kontakta Josefine på josefine.tinglof@swb.org eller telefonnummer 046-646 48.

Foto: Roland Thunholm