Liam Nilsson med Zäta C var tvåa i finalen i Arena Youth Tour under Stockholm International Horse Show. Foto: Roland Thunholm

För hoppälskaren närmar sig SWB Equestrian Weeks med både testridning på lördag 5 oktober och den nya hoppclinicen på söndag 6 oktober. Clinicen leds av Angelica Augustsson Zanotelli och presenteras i samarbete med KRAFFT. Sedan tidigare är ryttarna Steffi Holmén och Evelin Lavén klara till clinicen och nu presenteras ytterligare två namn; Wilma Linell och Liam Nilsson. Missa inte chansen att ta del av unika insikter när världscupvinnaren leder en inspirerande clinic med fokus på den unga hopphästens utveckling.

Wilma Linell är 14 år och kommer från en välkänd hästfamilj som blev årets uppfödare 2022. Förra året var hon den yngsta tävlande ryttaren på SWB Equestrian Weeks och hon har också hunnit med att rida internationellt i svenska landslaget för childrenryttare.

– Det ska bli jättekul att få vara med på clinicen. Mina föräldrar har hållit på med uppfödning länge så vi har många unghästar hemma. Tack vare det har jag har fått chansen att vara med och lära mig och rida en hel del på unga hästar. Det är väldigt kul att vara med och ta fram hästen hela vägen och att se varje individs utveckling från början, säger hon.

Liam Nilsson är 17 år och satsar numera på hästar på heltid. I sitt stall har han många fina SWB-hästar, däribland Zäta C (SWB) som han vann Junior-SM på 2023 och Ulla-Bella Hästak som han red i säsongsavslutningen i Nations Cup för juniorer och där laget slutade på en hedrande andraplats. Familjen Nilsson bedriver även egen uppfödning och satsar på många kvalitativa SWB-hästar och utbildar dessa i sin satsning mot toppen inom svensk hoppsport.

För den som vill uppleva en lärorik och spännande helg på Flyinge, finns nu biljetter tillgängliga via TicketCo.events, med rabatterade helgbiljetter som årets nyhet!

Biljetter:
Clinic presenterad av KRAFFT söndag 6 oktober-  395 kr
Lördag-söndag 695kr
Fredag-söndag 795kr
Läs mer på SWB Equestrian Weeks hemsida
Köp din biljett på TicketCo.events