FHSK Nationell Hoppning och Breeders Trophy Hoppning & Fälttävlan

30 september – 4 oktober intar hoppning och fälttävlan Flyinge och ära och stora prispengar ska fördelas. Uppfödarnas egen tävling, klassiska Breeders Trophy för 4-7-åriga hästar, samt championat för 3- och 7-åringar avgörs. Flyinge Hästsportklubb står som arrangör för de nationella klasserna med  ATG Riders League och ATG Riders Leauge Grand Prix kommer på besök för att erbjuda spännande hoppning med möjlighet för publiken att spela på. 

Efter en dag med nervpirrande hoppfinaler arrangeras SWB Elitauktion för hoppföl.

Generell information

Kontakt

SWB VD

Helén Uddefors

0707-937832 helen.uddefors@swb.org
Senior Advisor Tomas Torgersen 0761-968323 tomas.torgersen@ellberga.com
Tävlingsledare Cecilia Rätz 046-649 31 cecilia.ratz@rsflyinge.se
Karta över området

 

 

Breeders Trophy – Hoppning & Fälttävlan

Deltagarbevis

Information om deltagarbevis och hur du löser det hittar du HÄR.

Rikssto

SWB har i över 40 år arrangerat utställning för de bästa treåriga stona där de anrika vandringspokalerna, Kungakannan för bästa gångartssto och Hornsundspokalen för bästa hoppsto delas ut. Rikssto arrangeras på Flyinge i september (dressyr) och oktober (hoppning) samband med SWB Equestrian Weeks.

Kvalregler 2019
Stoet ska vara grundregistrerad i SWB, med gröna eller gula papper.
Diplom på unghästtest för 3-åriga hästar med lägst 80%, samt betyg i hoppning eller gångarter enligt nedan. Inget delbetyg under 7.

Hoppning: lägst 8 i genomsnitt av de tre betygen; galopp, hoppning teknik/förmåga och hoppning allmänt intryck.

Genomförande
Rikssto ingår i Breeders Trophys 3-årschampionat som en klass i klassen. Hoppningen respektive gångarterna genomförs och poängbedöms enligt Breeders Trophys regler. Dvs. löshoppning för hopphästarna och visning av gångarter under ryttare för gångartshästarna. De kvalade stona startar samlat först i sin klass.

Riksstona bedöms av två championatdomare kompletterade med en exteriördomare från SWB. Championatdomarna är hoppdomare respektive gångartdomare som representerar både SvRf och SWB.

Direkt när Riksstona genomfört grundomgången i löshoppning respektive gångarter tas de 3-6 poängmässigt bästa stona in på finalring och visas tillsammans vid hand.

I finalringen bedöms varje stos exteriöra helhetsintryck samt harmoni, utvecklingsbarhet och framtid. Exteriörbedömningen tillsammans med poängen från grundomgången avgör hur de tre domarna rangerar och vem som vinner Rikssto. Placeringen kan bli en annan än i championatet.

Vinnarna får förutom äran, muntligt omdöme, fina hederspriser från SWB och en inteckning i vandringspokalerna, Kungakannan och Hornsundspokalen även ett stipendium på 5000 kr från Agria Djurförsäkringar.

Anmälan
Stona anmäls till Breeders Trophys 3-årschampionat men till klass för Rikssto i TDB. SWB subventionerar Rikssto-deltagarnas anmälningsavgift med 500 kr.

SWB Stallion Trophy

Under SWB Equestrian Weeks avgörs SWB Stallion Trophy, är en klass där hingstar godkända i SWB kan delta. Såväl svenskfödda som utlandsfödda hingstar godkända i SWB är välkomna att delta. SWB Stallion Trophy kommer att gå som klass i klassen för alla årgångar, både i hoppning och dressyr.

Syftet med SWB Stallion Trophy är att ge unga, lovande SWB godkända hingstar chansen att visa upp sig för stoägare under två mycket välbesökt tävlingsveckor i samband med  på Flyinge och på så sätt bidra till ett ökat intresse för SWB avel. För den vinnande hingsten väntar förutom äran en specialdesignad SWB-vas, segertäcke, gehäng, rosett och förhoppningsvis även några extra ston till nästa säsong. Till den vinnande hingsten i 6-årsklassen i hoppning ligger även en finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium 2021 i potten.

För mer information, klicka HÄR.

Unga fälttävlanstalanger via videoselektering

Swede Horse, SWB och Svenska Ridsportförbundets nya satsning för att hitta nya, unga fälttävlanstalanger med Breeders Trophy som första delmål.

Mer om projektet HÄR

Mr Vain GJ (1324) (SWB), vinnare av 5-års-hoppningen 2018. Foto: Roland Thunholm